3 koppen rijst – 1 kop gele linzen – 4 koppen fijngesneden groenten (broccoli, spinazie, paksoi, snijbiet,…) – 2 el ghee of olie – 8 koppen water kruiden: 1 kl komijnzaad- 1 kl mosterdzaad – 3 kl fijngesneden gember – 1 kl curcuma – 1 kl gemalen kardemon – zwarte peper en zout
Week de rijst en de linzen eventueel een paar uur voor de bereidingstijd. Voorweken van granen en linzen maakt de vertering gemakkelijker. Bak het komijnzaad, het mosterdzaad in wat vetstof. Voeg de groene groenten en de gember toe. Laat even goed stoven. Spoel de voorgeweekte rijst en linzen af en voeg ze toe. Overgiet met water en voeg de curcuma, de kaneelschors en de kardemon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat goed gaar koken.
Week de rijst en de linzen eventueel een paar uur voor de bereidingstijd. Voorweken van granen en linzen maakt de vertering gemakkelijker. Bak het komijnzaad, het mosterdzaad in wat vetstof. Voeg de groene groenten en de gember toe. Laat even goed stoven. Spoel de voorgeweekte rijst en linzen af en voeg ze toe. Overgiet met water en voeg de curcuma, de kaneelschors en de kardemon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat goed gaar koken.