2 uien - 1 dikke wortel (of 2 kleine wortels) - 1 prei - 3-tal seldertakjes - een grote handvol wilde kruiden o.a. paardenbloemblad, smalle weegbree en brandnetelblaadjes - 1 een scheutje olijfolie - een bouillonblokje, peper - 1,5 liter water
Pel de uien en ze in halve ringetjes. Schil de wortel en snij ze in blokjes. Spoel de selder en de prei en snijd ze in fijne stukjes. Was de wilde groenten en snij ze fijn (brandnetels prikken niet meer als je ze eventjes in warm water dompelt). Doe wat olie in een pan en stoof daarin enkele minuten de fijngesneden uien. Voeg daarna de fijngesneden groenten aan toe. Laat ze ook even meestoven. Voeg vervolgens de fijngesneden kruiden erbij. Roer ze er niet door, maar laat ze er bovenop mee stoven. Voeg vervolgens 1,5 liter kookvocht noedels/pasta + water toe, totdat de groenten juist onder water staan. Doe er een bouillonblokje bij en kruid een beetje met peper. Versier elk kommetje soep met een madeliefbloempjes.
Pel de uien en ze in halve ringetjes. Schil de wortel en snij ze in blokjes. Spoel de selder en de prei en snijd ze in fijne stukjes. Was de wilde groenten en snij ze fijn (brandnetels prikken niet meer als je ze eventjes in warm water dompelt). Doe wat olie in een pan en stoof daarin enkele minuten de fijngesneden uien. Voeg daarna de fijngesneden groenten aan toe. Laat ze ook even meestoven. Voeg vervolgens de fijngesneden kruiden erbij. Roer ze er niet door, maar laat ze er bovenop mee stoven. Voeg vervolgens 1,5 liter kookvocht noedels/pasta + water toe, totdat de groenten juist onder water staan. Doe er een bouillonblokje bij en kruid een beetje met peper. Versier elk kommetje soep met een madeliefbloempjes.