Bodem: 150 gr speltbloem – 4 el water – 4 el olijfolie – wat zout (Eivrij – lactosevrij)
500 gr witloof – 500 gr bataat (zoete aardappel) – 75 gr boter – 20 gr rietsuiker – 1 kl balsamico-azijn – tijm, peper en zout
Vermeng het zout, het water, de olie en de bloem en kneed alles even tot het goed vermengd is. Rol het deeg heel fijn uit. Stoof de losgemaakte witloofblaadjes in wat boter gaar in ongeveer 10 min. Schil de bataten en snijd ze in de lengte in plakken. Bak de bataatschijven aan beide kanten kort (5min). Doe het witloof in een taartbodem, strooi er wat suiker en tijm over. Druppel de balsamicoazijn over het witloof en verspreid alles een beetje. Leg de bataatschijven bovenop het witloof en kruid ze goed met peper en kruidenzout. Maak het deeg, rol ze goed uit en leg het over de bataten. Druk het overhangende deeg naar binnen zodat alle randen goed gesloten zijn.
Bak de taart 30 min in een voorverwarmde oven van 180°. Keer de taart om op een iets grotere schaal.
500 gr witloof – 500 gr bataat (zoete aardappel) – 75 gr boter – 20 gr rietsuiker – 1 kl balsamico-azijn – tijm, peper en zout
Vermeng het zout, het water, de olie en de bloem en kneed alles even tot het goed vermengd is. Rol het deeg heel fijn uit. Stoof de losgemaakte witloofblaadjes in wat boter gaar in ongeveer 10 min. Schil de bataten en snijd ze in de lengte in plakken. Bak de bataatschijven aan beide kanten kort (5min). Doe het witloof in een taartbodem, strooi er wat suiker en tijm over. Druppel de balsamicoazijn over het witloof en verspreid alles een beetje. Leg de bataatschijven bovenop het witloof en kruid ze goed met peper en kruidenzout. Maak het deeg, rol ze goed uit en leg het over de bataten. Druk het overhangende deeg naar binnen zodat alle randen goed gesloten zijn.
Bak de taart 30 min in een voorverwarmde oven van 180°. Keer de taart om op een iets grotere schaal.