Zeebaars met zeekraal, gebakken venkel, gebakken champignonmengeling en courgettepasta met pesto

Tip: Maak dit gerecht in de volgorde zoals ze hier vermeld staat, dan is alles op hetzelfde moment gaar en warm. Ik gebruik graag ghee (geklaarde boter) om te koken, maar echte melkerijboter of kokosolie kan natuurlijk ook.
Gebakken venkel
2 grote venkelknollen - Venkelzaad - ghee
Was de venkel in snijd ze in 6 grote stukken in de lengte. Zorg dat de venkel goed aan elkaar blijft hangen. Stoof ze op een zacht vuurtje met wat ghee gaar in een gesloten pot. Dit zal ongeveer 20 minuutjes duren. Je kan ze altijd bestrooien met extra venkelzaad voor extra smaak.
Courgettepasta
2 courgettes - pesto - 2 sjalotjes - ghee
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in fijne ringetjes. Bak ze zachtjes op in wat ghee boter. Draai ondertussen de courgettes door een spiraalsnijder in lange slierten. Doe ze bij het sjaotjes en laat ze 5 minuutjes mee stoven tot ze warm hebben. Ze mogen echt niet plat worden en vocht verliezen. Serveer de courgettepasta met wat rode of groene pesto. Je kan die zelf maken of kant-en-klaar in een potje kopen. Je hoeft het jezelf niet altijd moeilijk te maken.
Gebakken champignons
500 gram gemengde champignons - peper - zout - ghee
Snij de champignons in grote stukken en bak ze op met ghee in een pannetje. Kruid goed met peper en zout en roer af en toe. Als de champignons aanbakken. Zet je vuur iets lager en gebruik iets meer vetstof.
Zeekraal
1 doosje zeekraal (vind je tegenwoordig in elke winkel, zeker tijdens de feestdagen)
Zeekraal moet je gewoon goed spoelen en laten uitlekken. Je warmt ze eigenlijk gewoon een beetje op. Je mag het altijd bijkruiden met peper. Zout is niet nodig. Het komt uit de zee, dus het smaakt zout genoeg
Zeebaars
4 (ontdooide) zeebaarsfilets - ghee - peper en zout
Bak de zeebaars kort (5 min) in de ghee, begin ze te bakken op het vel en draai ze voorzichtig om na enkele minuten. Je kan de vis kruiden met peper en zout. Het is een zeer smaakvolle vis, veel kruiden heb je niet nodig.
Gebakken venkel
2 grote venkelknollen - Venkelzaad - ghee
Was de venkel in snijd ze in 6 grote stukken in de lengte. Zorg dat de venkel goed aan elkaar blijft hangen. Stoof ze op een zacht vuurtje met wat ghee gaar in een gesloten pot. Dit zal ongeveer 20 minuutjes duren. Je kan ze altijd bestrooien met extra venkelzaad voor extra smaak.
Courgettepasta
2 courgettes - pesto - 2 sjalotjes - ghee
Maak de sjalotjes schoon en snijd ze in fijne ringetjes. Bak ze zachtjes op in wat ghee boter. Draai ondertussen de courgettes door een spiraalsnijder in lange slierten. Doe ze bij het sjaotjes en laat ze 5 minuutjes mee stoven tot ze warm hebben. Ze mogen echt niet plat worden en vocht verliezen. Serveer de courgettepasta met wat rode of groene pesto. Je kan die zelf maken of kant-en-klaar in een potje kopen. Je hoeft het jezelf niet altijd moeilijk te maken.
Gebakken champignons
500 gram gemengde champignons - peper - zout - ghee
Snij de champignons in grote stukken en bak ze op met ghee in een pannetje. Kruid goed met peper en zout en roer af en toe. Als de champignons aanbakken. Zet je vuur iets lager en gebruik iets meer vetstof.
Zeekraal
1 doosje zeekraal (vind je tegenwoordig in elke winkel, zeker tijdens de feestdagen)
Zeekraal moet je gewoon goed spoelen en laten uitlekken. Je warmt ze eigenlijk gewoon een beetje op. Je mag het altijd bijkruiden met peper. Zout is niet nodig. Het komt uit de zee, dus het smaakt zout genoeg
Zeebaars
4 (ontdooide) zeebaarsfilets - ghee - peper en zout
Bak de zeebaars kort (5 min) in de ghee, begin ze te bakken op het vel en draai ze voorzichtig om na enkele minuten. Je kan de vis kruiden met peper en zout. Het is een zeer smaakvolle vis, veel kruiden heb je niet nodig.