50 gr knolselder - 250 gr wortels - 400 gr gehakte tomaten - 400 gr kikkererwten uit een bokaal - 1 ui - 1 paprika - 4 zoete aardappelen (bataat) - look - koriander - peterselie - basilicum - peper en zout
Snipper de ui en fruit ze zachtjes in wat olie in een gietijzeren kookpot. Voeg de look toe en de gemalen koriander. Voeg ook de in hapklare stukjes gesneden paprika, knolselder en wortels toe. Giet de tomaten erbij en leg de in maantjes gesneden zoete aardappel er bovenop. Laat 10 min stoven. Voeg daarna de kikkererwten toe en laat laat op een zacht vuurtje verder garen.
Snipper de ui en fruit ze zachtjes in wat olie in een gietijzeren kookpot. Voeg de look toe en de gemalen koriander. Voeg ook de in hapklare stukjes gesneden paprika, knolselder en wortels toe. Giet de tomaten erbij en leg de in maantjes gesneden zoete aardappel er bovenop. Laat 10 min stoven. Voeg daarna de kikkererwten toe en laat laat op een zacht vuurtje verder garen.