1 rode paprika - 1 courgette - 1 aubergine - 2 fijngesneden teentjes knoflook - 5 eetlepels olijfolie - 1 eetlepel mosterd - 8 basilicumblaadjes - 150g quinoa - peper en zout
Kook de quinoa gaar en laat hem afkoelen. Snijd de groenten in fijne plakjes, meng ze en bak ze met de knoflook aan in olijfolie. Zet het vuur wat lager, zet een deksel op de pan en laat de groenten een 15 minuten sudderen. Roer regelmatig. Meng vervolgens de basilicumreepjes onder de groenten en laat ze afkoelen. Meng mosterd en olijfolie tot een vinaigrette en kruid met peper en zout. Meng de groenten en de quinoa en giet er de vinaigrette over.
Quinoa, een graan dat sinds duizenden jaren op de hoogplateaus van de Andes gekweekt wordt, wordt vandaag alom gewaardeerd. Quinoa is buitengewoon lekker, heeft een uitermate hoge voedingswaarde, en is in een oogwenk gaar! Het gewas is rijk aan vezels, bevat tweemaal zoveel ijzer en magnesium als de meeste andere granen, en is bovendien een bron van eiwitten van hoge kwaliteit, en van lysine (een essentieel aminozuur).
Kook de quinoa gaar en laat hem afkoelen. Snijd de groenten in fijne plakjes, meng ze en bak ze met de knoflook aan in olijfolie. Zet het vuur wat lager, zet een deksel op de pan en laat de groenten een 15 minuten sudderen. Roer regelmatig. Meng vervolgens de basilicumreepjes onder de groenten en laat ze afkoelen. Meng mosterd en olijfolie tot een vinaigrette en kruid met peper en zout. Meng de groenten en de quinoa en giet er de vinaigrette over.
Quinoa, een graan dat sinds duizenden jaren op de hoogplateaus van de Andes gekweekt wordt, wordt vandaag alom gewaardeerd. Quinoa is buitengewoon lekker, heeft een uitermate hoge voedingswaarde, en is in een oogwenk gaar! Het gewas is rijk aan vezels, bevat tweemaal zoveel ijzer en magnesium als de meeste andere granen, en is bovendien een bron van eiwitten van hoge kwaliteit, en van lysine (een essentieel aminozuur).