
Het is heerlijk, het is gemakkelijk, het ziet er mooi uit en je kan het eten als ontbijt of als dessertje.
400 ml Kokosmelk (1 blik) - 4 el Gelatinepoeder - 1/2 kg mangoblokjes uit de diepvries
Doe de kokosmelk en het gelatinepoeder in een kookpot en roer met een garde tot de gelatine volledig is opgelost. Breng het vervolgens aan de kook. Haal de pan, zodra het mengsel kookt, van het vuur en voeg de mango's toe. Laat de mango even ontdooien en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Schenk het mengsel in kleine potjes. Laat de pudding helemaal opstijven in de koelkast. Na ongeveer 4 uur is het stevig en klaar om op te eten.
Nog enkele variaties:
- voeg ½ tl Vanillepoeder - 1 cm geraspte Gemberwortel - de rasp van 1 sinaasappel toe.
- Roer door de pudding na het mixen wat bosvruchten.
- met bosvruchten ipv mango is het ook lekker
- je kan ook chia zaad gebruik om te binden, dan hoef je het niet te koken. Gebruik dan deze verhouding: 3 el chia zaad met 200 ml kokosmelk en 125gr bosvruchten
Ik gebruik gelatinepoeder van Grate Lakes. Het is gemaakt van beenderen van grasgevoerde runderen. Het is een bron van aminozuren. Goed dus voor spieropbouw en darmwandopbouw.
400 ml Kokosmelk (1 blik) - 4 el Gelatinepoeder - 1/2 kg mangoblokjes uit de diepvries
Doe de kokosmelk en het gelatinepoeder in een kookpot en roer met een garde tot de gelatine volledig is opgelost. Breng het vervolgens aan de kook. Haal de pan, zodra het mengsel kookt, van het vuur en voeg de mango's toe. Laat de mango even ontdooien en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Schenk het mengsel in kleine potjes. Laat de pudding helemaal opstijven in de koelkast. Na ongeveer 4 uur is het stevig en klaar om op te eten.
Nog enkele variaties:
- voeg ½ tl Vanillepoeder - 1 cm geraspte Gemberwortel - de rasp van 1 sinaasappel toe.
- Roer door de pudding na het mixen wat bosvruchten.
- met bosvruchten ipv mango is het ook lekker
- je kan ook chia zaad gebruik om te binden, dan hoef je het niet te koken. Gebruik dan deze verhouding: 3 el chia zaad met 200 ml kokosmelk en 125gr bosvruchten
Ik gebruik gelatinepoeder van Grate Lakes. Het is gemaakt van beenderen van grasgevoerde runderen. Het is een bron van aminozuren. Goed dus voor spieropbouw en darmwandopbouw.