1 grote pastinaak – 1 stuk knolselder – 1 prei – 1 grote venkel – 3 el olie – 1,2 liter water - 1 kl komijnzaad – 1 kl mosterdzaad – 2 kl curcuma – 2 el fijngesneden verse gember – nootmuskaat – zwarte peper - zout
Schil de pastinaak en de knolselder. Snijd de groenten fijn. Verhit de olie en stoof hierin de pastinaak, de prei, de knolselder, de gember en het komijnzaad. Voeg vervolgens het water, de venkel, de curcuma, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat koken tot de groenten gaar zijn. Mix de soep fijn tot ze romig is. Werk af met wat nootmuskaat.
Schil de pastinaak en de knolselder. Snijd de groenten fijn. Verhit de olie en stoof hierin de pastinaak, de prei, de knolselder, de gember en het komijnzaad. Voeg vervolgens het water, de venkel, de curcuma, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat koken tot de groenten gaar zijn. Mix de soep fijn tot ze romig is. Werk af met wat nootmuskaat.