3 eetlepels olie - 1 fijngesneden grote ui - 2 tl geraspte gemberwortel - 2 geperste teentjes knoflook - 250 gr rode linzen - groentebouillon - 1 el citroensap – zout - 1/2 tl garam masala (of kerriepoeder of ajowan) - 1/2 tl gemalen gemberpoeder - 1/2 tl cayennepeper - 1/2 tl gemalen komijn - 1 tl geel mosterdzaad
Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui, gember, knoflook hierin ± 5 minuten zachtjes. Voeg de linzen en de bouillon toe en laat het mengsel op zacht vuur ± 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Voeg het citroensap en zout toe. Verwarm intussen 1 el olie op zacht vuur en verwarm de garam masala, gemberpoeder, cayennepeper, komijn en mosterdzaad afgedekt 1-2 minuten tot de mosterdzaadjes gaan poffen. Roer vlak voor het serveren het kruidenmengsel door de soep en breng de soep op smaak met zout en citroensap.
Verhit 2 eetlepels olie en bak de ui, gember, knoflook hierin ± 5 minuten zachtjes. Voeg de linzen en de bouillon toe en laat het mengsel op zacht vuur ± 30 minuten koken tot de linzen gaar zijn. Voeg het citroensap en zout toe. Verwarm intussen 1 el olie op zacht vuur en verwarm de garam masala, gemberpoeder, cayennepeper, komijn en mosterdzaad afgedekt 1-2 minuten tot de mosterdzaadjes gaan poffen. Roer vlak voor het serveren het kruidenmengsel door de soep en breng de soep op smaak met zout en citroensap.