1 glazen pot gekookte kikkererwten – 1 ui – 2 tomaten – 1 el citroensap – 2 el kokosolie – 1 tl kardemon – 1 kl curcuma – 1 tl kaneel – 1 kl mosterdzaad – 1 kl komijnzaad - ½ kl asafoetida – 1 el fijngesneden gember – 2 el korianderzaad – 1 kl currypoeder - 1 kl garam masala – verse koriander – zwarte peper en zout
Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Pel de ui en snijd ze fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in de pan en fruit de ui. Voeg de kardemon, curcuma, kaneel, mosterdzaad, komijnzaad, asafoetida, gember en curry toe en laat even meebakken. Voeg de tomaten toe. Voeg de kikkererwten toe en vermeng alles goed. Laat nog even doorpruttelen. Werk het gerecht af met citroensap, garam masala, peper en zout. Dien op met verse koriander.
Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Pel de ui en snijd ze fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in de pan en fruit de ui. Voeg de kardemon, curcuma, kaneel, mosterdzaad, komijnzaad, asafoetida, gember en curry toe en laat even meebakken. Voeg de tomaten toe. Voeg de kikkererwten toe en vermeng alles goed. Laat nog even doorpruttelen. Werk het gerecht af met citroensap, garam masala, peper en zout. Dien op met verse koriander.