400 g tamme kastanjes - water om de kastanjes te koken - een scheutje olijfolie - 1 ui - een beetje tijm en nootmuskaat - 1 bouillonblokje (bij voorkeur een kruidentuiltje) in 1 l water
Maak bovenaan de kastanjes een diepe inkerving met het aardappelmes. Zet de kastanjes in de kookpot onder water en laat ze 5 minuten koken. Let erop dat ze zeker niet te lang koken, want dan worden ze te plat en dat pelt niet makkelijk. Kook ze ook niet te kort, want dan krijg je de pelletjes niet vlot af. Giet ze af in het vergiet. Pellen maar! Kook de gepelde kastanjes samen met het bouillonwater en de tijm 10 minuten lang. Mix alles en voeg naar smaak nootmuskaat toe.
Maak bovenaan de kastanjes een diepe inkerving met het aardappelmes. Zet de kastanjes in de kookpot onder water en laat ze 5 minuten koken. Let erop dat ze zeker niet te lang koken, want dan worden ze te plat en dat pelt niet makkelijk. Kook ze ook niet te kort, want dan krijg je de pelletjes niet vlot af. Giet ze af in het vergiet. Pellen maar! Kook de gepelde kastanjes samen met het bouillonwater en de tijm 10 minuten lang. Mix alles en voeg naar smaak nootmuskaat toe.