Groenten: 1 grote ui - 1 rode paprika – 1 witte selder – 400 gr erwtjes – 400 gr groene boontjes - 1 courget – 1 bokaaltje artisjokken – 100 gr volle rijst
kruiden: 1 el bouillon – 3 teentjes look – 2 gr saffraan – olijfolie – 1 kl curcuma – zwarte peper – zout – platte peterselie – dragon – basilicum – oregano
Pel de ui en snij ze fijn. Pel ook de teentjes look en snij ze fijn. Snij de paprika in fijne reepjes (zoals een princesseboontje). Snij de selder fijn.
Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en stoof de ajuintjes en de look tot ze glazig zien. Voeg de rijst toe en laat ook even in de olie bakken tot de rijst ook glazig ziet. Voeg de bouillon, curcuma en de saffraan toe. Voeg kokend water toe tot alles 1 cm onder water staat.
Voeg de paprika, de selder, de boontjes en de erwtjes toe en laat samen alles gaar worden.
Kruid de paella bij met peper, dragon, basilicum en oregano.
Proef eens of het lekker is :-)
Snij de artisjokken in 4 en leg ze over de paella, versier met de verse peterselie en dien op.
kruiden: 1 el bouillon – 3 teentjes look – 2 gr saffraan – olijfolie – 1 kl curcuma – zwarte peper – zout – platte peterselie – dragon – basilicum – oregano
Pel de ui en snij ze fijn. Pel ook de teentjes look en snij ze fijn. Snij de paprika in fijne reepjes (zoals een princesseboontje). Snij de selder fijn.
Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en stoof de ajuintjes en de look tot ze glazig zien. Voeg de rijst toe en laat ook even in de olie bakken tot de rijst ook glazig ziet. Voeg de bouillon, curcuma en de saffraan toe. Voeg kokend water toe tot alles 1 cm onder water staat.
Voeg de paprika, de selder, de boontjes en de erwtjes toe en laat samen alles gaar worden.
Kruid de paella bij met peper, dragon, basilicum en oregano.
Proef eens of het lekker is :-)
Snij de artisjokken in 4 en leg ze over de paella, versier met de verse peterselie en dien op.