100 g gierst - 3 grote stengels prei - 1 kleine ui – 1 teenje look - 1 paprika - 100 ml amandelroom of haverroom - 3 eieren (of lijnzaadjes gemixt in wat water met curcuma) - 2 el. olijfolie - 1,5 el. geraspte gemberwortel - 3 el. verse peterselie - 1 el. gedroogd bieslook - 1/2 kl cayennepeper – curcuma
Kook de gierst gaar met wat bouillon in 3 keer zoveel water. Snipper de ui, de look en de gember en stoof ze in wat olijfolie of ghee. Snijd de paprika in kleine stukjes. Snij de preien grof. Doe de prei en de paprika ook in de pan. Bekleed een vorm van Ø 26 cm met bakpapier, zo haalt u de taart makkelijker uit de vorm. Leg de gare gierst op de bodem en druk goed aan. Klop de eieren los met de room, curcuma en de peterselie. Laat de prei 2 min. afkoelen en meng met de losgeklopte eieren. Giet over de gierst en bak 30 min. in de oven
Kook de gierst gaar met wat bouillon in 3 keer zoveel water. Snipper de ui, de look en de gember en stoof ze in wat olijfolie of ghee. Snijd de paprika in kleine stukjes. Snij de preien grof. Doe de prei en de paprika ook in de pan. Bekleed een vorm van Ø 26 cm met bakpapier, zo haalt u de taart makkelijker uit de vorm. Leg de gare gierst op de bodem en druk goed aan. Klop de eieren los met de room, curcuma en de peterselie. Laat de prei 2 min. afkoelen en meng met de losgeklopte eieren. Giet over de gierst en bak 30 min. in de oven