8 spitskool bladeren - 100g linzen - 2 preiwitten - 1 teentje knoflook - 200g tofu - 1 eetlepel olijfolie - 2 eetlepels hizikiof arame - 1 eetlepel tamari of sojasaus - 1 takje bonenkruid - 1 blaadje laurier - paprikapoeder - cayennepeper
Week de arame of hiziki ongeveer 5 minuten. Blancheer de koolbladeren ongeveer 4 minuten en laat ze uitlekken. Kook de linzen gaar in water met een laurierblad en bonenkruid. Was intussen de prei en snij hem in dunne ringen. Snij de tofu in dobbelsteentjes. Verwarm de olijfolie en bak de geperste look, de prei en het uitgelekte zeewier op een zacht vuur. Voeg na ongeveer 10 minuten de tofu toe en laat zachtjes meebakken. Laat de gare linzen uitlekken en roer ze door de groenten met tofu. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, de cayennepeper en de sojasaus. Vul de bladeren met het mengsel en vouw ze stevig dicht. Warm de pakjes op in een stoommandje of in de oven.
Week de arame of hiziki ongeveer 5 minuten. Blancheer de koolbladeren ongeveer 4 minuten en laat ze uitlekken. Kook de linzen gaar in water met een laurierblad en bonenkruid. Was intussen de prei en snij hem in dunne ringen. Snij de tofu in dobbelsteentjes. Verwarm de olijfolie en bak de geperste look, de prei en het uitgelekte zeewier op een zacht vuur. Voeg na ongeveer 10 minuten de tofu toe en laat zachtjes meebakken. Laat de gare linzen uitlekken en roer ze door de groenten met tofu. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, de cayennepeper en de sojasaus. Vul de bladeren met het mengsel en vouw ze stevig dicht. Warm de pakjes op in een stoommandje of in de oven.