
Voorgerecht: Aardpeersoep
200 gr aardperen - 200 gr wortels - 1 grote ui - bouillon - peterselie
Was de aardperen en snij ze in schijfjes. Was de wortels en snij ze in schijfjes. Stoof de gesnipperde ui 3 min en voeg daarna de aardperen en de wortels toe. Laat 10 min stoven. Voeg hierbij 2 liter kokend water. Mix de soep. Serveer met een druppel walnotenolie en peterselie.
Hoofdgerecht: Geroosterde pompoen
1 butternutpompoen, tijm , olijfolie
Snij de ongeschilde butternutpompoen in de lengte doormidden en lepel er de pitten en de draden uit. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven, besprekel ze met wat olijfolie en bestooi met tijm. Bak een uur in een voorverwamde oven. Snij de pompoen in dikke schijven.
Hoofdgerecht: Hazenrug
2 Hazeruggen, ghee, 4 sjalotjes, peper, zout, wildfond, 200 gr blauwe bessen
- Laat de hazenrug oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog
Smelt de boter in een hoge, brede braadpan en bak de hazenruggen aan beide kanten goudbruin, samen met de fijngesneden sjalotjes.
Kruid met peper en zout. Giet er de een deel van de wilfond bij, dek de pan af en zet het vuur lager. Laat 15 à 20 min. braden. Voeg indien nodig tussendoor wat water toe.
Haal de hazenrug uit de braadpan en hou warm. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 2 min. koken op een hoog vuur en voeg dan de blauwe bessen toe. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Maak het vlees los van de ruggengraat (indien je ze met been hebt gekocht) van de haas met 2 lepels. Hou met 1 lepel het vlees tegen, terwijl u het met de andere lepel losmaakt. Snij de filets schuin in sneetjes van ± 1 cm. Serveer met de blauwe bessensaus
Hoofdgerecht: Appeltjes uit de oven
4 stoofappels
Snijd 4 appels doormidden en haal er voorzichtig het klokhuis uit zodat er een holte en geen gaatje ontstaat.
Zet ze met schil en al in de oven voor 20 minuutjes. Doe er bij het serveren ook wat blauwe bessen uit de saus op.
Hoofdgerecht: Flower sprouts
Flower sprouts, 2 teentjes look, peper en zout
Verhit ondertussen 1 eetl. ghee in een kookpot en bak het fijn-
gesnipperde knoflook glazig. Voeg de flower sprouts toe en laat stoven tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
PS. Flower sprouts vind je in de colruyt
Dessert: Cranberry Dessert
150 gr kokosolie - 50 gr cacaoboter - 150 gr verse cranberries - 60 ml honing - 35 gr notenpasta - 1/2 tl kaneel - 50 gr pure chocolade
Smet de kokosolie en de cacaoboter samen au bain marie. Voeg de cranberries toe en mix alles goed tot een gladde massa. Voeg er de notenpasta, kaneel en honing aan toe en mix nog eens goed. Doe bakpapier in een cakevorm en schep er de puree in en laat het geheel 2 uur opstijven in de de vriezer. Snij de 'cake' in schijven en versier het nog even met wat gemolten pure chocolade.
200 gr aardperen - 200 gr wortels - 1 grote ui - bouillon - peterselie
Was de aardperen en snij ze in schijfjes. Was de wortels en snij ze in schijfjes. Stoof de gesnipperde ui 3 min en voeg daarna de aardperen en de wortels toe. Laat 10 min stoven. Voeg hierbij 2 liter kokend water. Mix de soep. Serveer met een druppel walnotenolie en peterselie.
Hoofdgerecht: Geroosterde pompoen
1 butternutpompoen, tijm , olijfolie
Snij de ongeschilde butternutpompoen in de lengte doormidden en lepel er de pitten en de draden uit. Leg de pompoenhelften met de snijkant naar boven, besprekel ze met wat olijfolie en bestooi met tijm. Bak een uur in een voorverwamde oven. Snij de pompoen in dikke schijven.
Hoofdgerecht: Hazenrug
2 Hazeruggen, ghee, 4 sjalotjes, peper, zout, wildfond, 200 gr blauwe bessen
- Laat de hazenrug oppervlakkig ontdooien en dep ze goed droog
Smelt de boter in een hoge, brede braadpan en bak de hazenruggen aan beide kanten goudbruin, samen met de fijngesneden sjalotjes.
Kruid met peper en zout. Giet er de een deel van de wilfond bij, dek de pan af en zet het vuur lager. Laat 15 à 20 min. braden. Voeg indien nodig tussendoor wat water toe.
Haal de hazenrug uit de braadpan en hou warm. Schraap de braadresten los met een houten lepel. Laat 2 min. koken op een hoog vuur en voeg dan de blauwe bessen toe. Laat inkoken tot een lichtgebonden saus. Maak het vlees los van de ruggengraat (indien je ze met been hebt gekocht) van de haas met 2 lepels. Hou met 1 lepel het vlees tegen, terwijl u het met de andere lepel losmaakt. Snij de filets schuin in sneetjes van ± 1 cm. Serveer met de blauwe bessensaus
Hoofdgerecht: Appeltjes uit de oven
4 stoofappels
Snijd 4 appels doormidden en haal er voorzichtig het klokhuis uit zodat er een holte en geen gaatje ontstaat.
Zet ze met schil en al in de oven voor 20 minuutjes. Doe er bij het serveren ook wat blauwe bessen uit de saus op.
Hoofdgerecht: Flower sprouts
Flower sprouts, 2 teentjes look, peper en zout
Verhit ondertussen 1 eetl. ghee in een kookpot en bak het fijn-
gesnipperde knoflook glazig. Voeg de flower sprouts toe en laat stoven tot ze warm zijn. Kruid met peper en zout.
PS. Flower sprouts vind je in de colruyt
Dessert: Cranberry Dessert
150 gr kokosolie - 50 gr cacaoboter - 150 gr verse cranberries - 60 ml honing - 35 gr notenpasta - 1/2 tl kaneel - 50 gr pure chocolade
Smet de kokosolie en de cacaoboter samen au bain marie. Voeg de cranberries toe en mix alles goed tot een gladde massa. Voeg er de notenpasta, kaneel en honing aan toe en mix nog eens goed. Doe bakpapier in een cakevorm en schep er de puree in en laat het geheel 2 uur opstijven in de de vriezer. Snij de 'cake' in schijven en versier het nog even met wat gemolten pure chocolade.