Gestoofde pastinaak met selder
400 gr pastinaak - 2 takken witte selder - 2 uien - 2 el olie - bouillon - peper & zout - curry
Schil de pastinaak en de selder en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Stoof de ui in de olie. Voeg er de pastinaakblokjes en de selder aan toe. Giet er de bouillon bij of gebruik bouillonpasta en doe er wat water bij. Laat alles op een zacht vuurtje stoven. Kruid de groenten naar smaak met peper, zout en curry.
Puree van pastinaak
400 gr pastinaak - 2 uien - 1 el olijfolie - gehakte peterselie - kruidenzout
Was en schil de pastinaken en snij ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de pastinaak en een bodempje water toe. Laat alles gaar stoven. Voeg kruiden en evt. wat bouillon met water toe en mix fijn. Bestrooi met peterselie.
Witloof met pastinaak
500 gr witloof • 500 gr pastinaak • 3 el ahornsiroop • 3 el kokosolie • ½ kl mosterdzaad • ½ kl komijnzaad • 1 kl curcuma • 1 takje verse tijm • zwarte peper en kruidenzout
Schil de pastinaak, snijd hem in de lengte doormidden en stoom de stukken gaar. Snijd het witloof in de lengte in 4 of 6 stukken en stoom ze gaar. Verhit olie in een pan en bak hierin het mosterdzaad en het komijnzaad. Wacht tot de mosterdzaadjes beginnen te knisperen. Voeg dan de pastinaak en het witloof toe en breng op smaak met ahornsiroop, de curcuma, de verse tijm, peper en zout. Laat nog even doorbakken zodat de smaak van de specerijen goed in het gerecht kan trekken.
400 gr pastinaak - 2 takken witte selder - 2 uien - 2 el olie - bouillon - peper & zout - curry
Schil de pastinaak en de selder en snij ze in blokjes. Pel en snipper de ui. Stoof de ui in de olie. Voeg er de pastinaakblokjes en de selder aan toe. Giet er de bouillon bij of gebruik bouillonpasta en doe er wat water bij. Laat alles op een zacht vuurtje stoven. Kruid de groenten naar smaak met peper, zout en curry.
Puree van pastinaak
400 gr pastinaak - 2 uien - 1 el olijfolie - gehakte peterselie - kruidenzout
Was en schil de pastinaken en snij ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Verwarm de olie en fruit de ui. Voeg de pastinaak en een bodempje water toe. Laat alles gaar stoven. Voeg kruiden en evt. wat bouillon met water toe en mix fijn. Bestrooi met peterselie.
Witloof met pastinaak
500 gr witloof • 500 gr pastinaak • 3 el ahornsiroop • 3 el kokosolie • ½ kl mosterdzaad • ½ kl komijnzaad • 1 kl curcuma • 1 takje verse tijm • zwarte peper en kruidenzout
Schil de pastinaak, snijd hem in de lengte doormidden en stoom de stukken gaar. Snijd het witloof in de lengte in 4 of 6 stukken en stoom ze gaar. Verhit olie in een pan en bak hierin het mosterdzaad en het komijnzaad. Wacht tot de mosterdzaadjes beginnen te knisperen. Voeg dan de pastinaak en het witloof toe en breng op smaak met ahornsiroop, de curcuma, de verse tijm, peper en zout. Laat nog even doorbakken zodat de smaak van de specerijen goed in het gerecht kan trekken.