200 gr dadels (ontpit) - 30 gr rauwe cacaopoeder – 50 gr amandelpoeder – 1 el kokosolie – 1 el notenpasta (amandelpasta of hazelnootpasta of tahin) – evt. kokosrasp of sesamzaad ter decoratie
Van die grote verse Mejoul dadels zijn ideaal, maar met de kleinere droge dadels gaat het ook als je ze eerst even weekt in warm water. Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukje. Mix ze daarna fijn, dit vraagt veel van je mixer, misschien moet je het in kleine porties mixen. Voeg daarna de cacao, het amandelpoeder, de kokosolie en de notenpasta toe en meng goed tot je een egaal mengsel hebt. Draai het mengsel in balletjes maar evengoed kan je het mengsel in een vorm en drukken en er dobbelsteentjes uit snijden. Voeg eventueel gojibessen erbij, dit is ook zeer lekker. Je kan de balletjes ook nog even door het kokosrasp of sesamzaad rollen. Je bewaart je balletjes best in de frigo.
Van die grote verse Mejoul dadels zijn ideaal, maar met de kleinere droge dadels gaat het ook als je ze eerst even weekt in warm water. Ontpit de dadels en snij ze in kleine stukje. Mix ze daarna fijn, dit vraagt veel van je mixer, misschien moet je het in kleine porties mixen. Voeg daarna de cacao, het amandelpoeder, de kokosolie en de notenpasta toe en meng goed tot je een egaal mengsel hebt. Draai het mengsel in balletjes maar evengoed kan je het mengsel in een vorm en drukken en er dobbelsteentjes uit snijden. Voeg eventueel gojibessen erbij, dit is ook zeer lekker. Je kan de balletjes ook nog even door het kokosrasp of sesamzaad rollen. Je bewaart je balletjes best in de frigo.