2 grote aubergines - 2 el geroosterde sesamolie - 2 el citroensap - 2 el ahornsiroop of vloeibare honing - 1 courgette - 2 wortels - bakje champignons - feta op olie - half gedroogde tomaatjes - groene sla - gierst
Snijd de aubergine in 4 dikke plakken, kerf in beide zijden een ruitjespatroon. Leg de aubergineplakken op een bakplaat. Meng het citroensap met de ahornsiroop en de sesamolie en strijk dit op weerszijden van de aubergine. Laat ze eventueel 1/2 uur marineren. Gril de aubergines aan elke kant 10 min in de oven of op de BBQ.
Maak de rest van de groenten schoon en stoof ze gaar in wat olijfolie. Maak de gierst klaar door ze een kwartier zachtjes te koken in 3 keer zoveel water. Meng de gare groenten door de gare gierst. Maak wat sla schoon en verdeel hierover de feta, de gedroogde tomaatjes en wat kruidenolie van bij de feta.
Snijd de aubergine in 4 dikke plakken, kerf in beide zijden een ruitjespatroon. Leg de aubergineplakken op een bakplaat. Meng het citroensap met de ahornsiroop en de sesamolie en strijk dit op weerszijden van de aubergine. Laat ze eventueel 1/2 uur marineren. Gril de aubergines aan elke kant 10 min in de oven of op de BBQ.
Maak de rest van de groenten schoon en stoof ze gaar in wat olijfolie. Maak de gierst klaar door ze een kwartier zachtjes te koken in 3 keer zoveel water. Meng de gare groenten door de gare gierst. Maak wat sla schoon en verdeel hierover de feta, de gedroogde tomaatjes en wat kruidenolie van bij de feta.