1 kg fruit - 150 gr diksap - 150 gr agavesiroop - 1 zakje marmello (of zuivere pectine)
Maak het fruit schoon en doe het in een kookpot met dikke bodem. Breng het fruit heel zachtjes aan de kook. Meng het diksap, agavesiroop en de marmello goed zodat er geen klontertjes overblijven. Doe dit in de kokende fruitmassa en laat nog 2 min goed doorkoken.
Doe de de confituur in propere glazen potten en vul ze tot de rand. Draai onmiddellijk het deksel erop en zet ze 10 min op z'n kop. Deze confituur is lang houdbaar maar bewaar de geopende pot in de koelkast.
Tip:
Maak het fruit schoon en doe het in een kookpot met dikke bodem. Breng het fruit heel zachtjes aan de kook. Meng het diksap, agavesiroop en de marmello goed zodat er geen klontertjes overblijven. Doe dit in de kokende fruitmassa en laat nog 2 min goed doorkoken.
Doe de de confituur in propere glazen potten en vul ze tot de rand. Draai onmiddellijk het deksel erop en zet ze 10 min op z'n kop. Deze confituur is lang houdbaar maar bewaar de geopende pot in de koelkast.
Tip:
- Gebruik bij confituur met bessen, diksap met bessen
- Je kan de verhouding diksap/agavesiroop gerust aanpassen