100 gr kokosolie – 30 gr rauwe cacaopoeder – 10 gr kokosbloemsuiker – snuifje zout - nootjes, zaadjes, pitten, besjes,...
Smelt de kokosolie au bain marie. Dan voeg je het cacaopoeder, zeezout en de kokosbloemsuiker toe. Goed roeren, schep het mengsel in leuke ijsvormblokjes die je met allerlei lekkers hebt gevuld en plaats deze in de koelkast. Na 2 uur heb je heerlijke zelfgemaakte chocolade. Bewaar ze altijd in de koelkast want kokosolie smelt bij 24°C.
Variatie met nootjes: met 100 gram gehakte amandelen of hazelnoten (of allebei!) toe
Variatie met gedroogd fruit: met 100 gram rozijnen, gojibessen (knapperig effect!), gehakte vijgen, pruimen of gehakte mango!
Variatie met munt: met 75 gram rozijnen en 2 fijngehakte takjes munt
Variatie met chia-zaad: Voeg 1 el chiazaad toe en meng het door de nog vloeibare chocolade
Mijn dochters maken ze tegenwoordig met een mengeling van gebroken noten, rozijnen en goji-besjes, gesmolten chocolade erover, bestrooien met chia-zaadjes en hup de frigo in. Laatst kwam nog een vraag hoelang ze goed blijven. Geen idee, ze zijn op voor ze slecht kunnen worden :-)
Nog enkele tips.
Blijf altijd goed roeren als je de chocolade uit je potje in de vormpjes schept
2 koffielepels cacaomengsel per chocolaatje is echt voldoende
Smelt de kokosolie au bain marie. Dan voeg je het cacaopoeder, zeezout en de kokosbloemsuiker toe. Goed roeren, schep het mengsel in leuke ijsvormblokjes die je met allerlei lekkers hebt gevuld en plaats deze in de koelkast. Na 2 uur heb je heerlijke zelfgemaakte chocolade. Bewaar ze altijd in de koelkast want kokosolie smelt bij 24°C.
Variatie met nootjes: met 100 gram gehakte amandelen of hazelnoten (of allebei!) toe
Variatie met gedroogd fruit: met 100 gram rozijnen, gojibessen (knapperig effect!), gehakte vijgen, pruimen of gehakte mango!
Variatie met munt: met 75 gram rozijnen en 2 fijngehakte takjes munt
Variatie met chia-zaad: Voeg 1 el chiazaad toe en meng het door de nog vloeibare chocolade
Mijn dochters maken ze tegenwoordig met een mengeling van gebroken noten, rozijnen en goji-besjes, gesmolten chocolade erover, bestrooien met chia-zaadjes en hup de frigo in. Laatst kwam nog een vraag hoelang ze goed blijven. Geen idee, ze zijn op voor ze slecht kunnen worden :-)
Nog enkele tips.
Blijf altijd goed roeren als je de chocolade uit je potje in de vormpjes schept
2 koffielepels cacaomengsel per chocolaatje is echt voldoende