
2 rode uien - 2 grote venkels - 2 grote wortels - 4 zoete aardappelen - 2 courgettes - 2 rapen - 100 gr gedroogde pruimen - 10 cm verse gember - 6 el olijfolie - ½ bosje fijngehakte korianeer - ½ bosje fijngehakte peterselie - 1 potje saffraanpoeder - 1 tl curcuma - 50 gr zwarte olijven - peper en zout
Pel de uien en snijd ze in halve maantjes. Schil de wortelen, de aardappelen, de rapen en de courgettes en snijd ze in grote stukken. Snijd de venkelknol in 4 of 6. Schil de gember en rasp ze fijn. Verhit de olijfolie en bak hierin de uien, de koriander, de bladpeterselie, de gember, saffraan, curcuma, peper en zout en roer goed. Giet wat water bij de tajine. Voeg de wortelen, de venkel, de zoete aardappelen, de courgettes en de rapen en de gedroogde pruimen toe en laat op een een zacht vuurtje garen. Schik de zwarte olijven in de tajine.
Dit is een recept die alleen maar lekkerder wordt als je het op een heel zacht vuurtje laat garen, een gietijzeren kookpot is hiervoor ideaal.
Pel de uien en snijd ze in halve maantjes. Schil de wortelen, de aardappelen, de rapen en de courgettes en snijd ze in grote stukken. Snijd de venkelknol in 4 of 6. Schil de gember en rasp ze fijn. Verhit de olijfolie en bak hierin de uien, de koriander, de bladpeterselie, de gember, saffraan, curcuma, peper en zout en roer goed. Giet wat water bij de tajine. Voeg de wortelen, de venkel, de zoete aardappelen, de courgettes en de rapen en de gedroogde pruimen toe en laat op een een zacht vuurtje garen. Schik de zwarte olijven in de tajine.
Dit is een recept die alleen maar lekkerder wordt als je het op een heel zacht vuurtje laat garen, een gietijzeren kookpot is hiervoor ideaal.