
Een snel en lekker lentemenuutje. Vol kleur, met eiwitten en vetten, groenten van onder de grond én groenten van boven de grond.
1 bundel groene asperges - 1 busseltjes lente-ui - een doosje kerstomaatjes - 1 bloemkool - 1/2 kilo worteltjes - 500 gr kalkoenlapjes en/of een rolletje geitenkaas of feta-kaas - peterselie - kipkruiden - olijfolie
Asperges
Snij de voetjes van de asperges, snij de lent-ui in stukjes. Leg alles in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Schud alles goed dooreen. Leg er de tomaatjes tussen en zet alles in een warme oven op 175° voor een half uur.
Bloemkool
Snij de bloemkool in schijven van een halve centimeter en leg ze op een overschaal. Als je het graag hebt kan je er wat feta kaas of geitekaas over strooien. Zet ze mee in de oven.
Worteltjes
Stoof de in stukjes gesneden worteltjes met een beetje ghee en een klein beetje water. Als ze gaar zijn strooi je er wat peterselie over
Kalkoen
Een fijn kalkoenlapje goed insmeren met kipkruiden en bakken.
1 bundel groene asperges - 1 busseltjes lente-ui - een doosje kerstomaatjes - 1 bloemkool - 1/2 kilo worteltjes - 500 gr kalkoenlapjes en/of een rolletje geitenkaas of feta-kaas - peterselie - kipkruiden - olijfolie
Asperges
Snij de voetjes van de asperges, snij de lent-ui in stukjes. Leg alles in een ovenschaal en giet er wat olijfolie over. Schud alles goed dooreen. Leg er de tomaatjes tussen en zet alles in een warme oven op 175° voor een half uur.
Bloemkool
Snij de bloemkool in schijven van een halve centimeter en leg ze op een overschaal. Als je het graag hebt kan je er wat feta kaas of geitekaas over strooien. Zet ze mee in de oven.
Worteltjes
Stoof de in stukjes gesneden worteltjes met een beetje ghee en een klein beetje water. Als ze gaar zijn strooi je er wat peterselie over
Kalkoen
Een fijn kalkoenlapje goed insmeren met kipkruiden en bakken.