1 kg aardappelen - 40 gr vetstof - 1 spitskool - 6 bosuitjes - handje veldsla - bloem - olijfolie - 2 gekookte rode bietjes - ui - honing - appelazijn
Snij de rode bieten in kleine dobbelsteentjes, voeg hierbij 2 eetlepels fijngesnipperde ui, een eetlepel honing, een eetlepel appelazijn en kruid wat bij met peper. Laat de rode bietjes minimum een half uur staan. Kook 1 kg aardappelen in de schil en pureer ze met de vetstof en een lepeltje bouillonpoeder.
Stoof of roerbak de gesnipperde spitskool en meng ze door de aardappelpuree met de in fijne ringetjes gesneden bosui. Vorm met het mengsel platte koekjes en wentel ze door bloem en bak ze in een hete koekenpan met een laag hete olie knapperig bruin. Serveer de koekjes onmiddellijk op wat veldsla met een schepje bietjes bovenop. (ook lekker zonder dat je er koekjes van maakt en het gaat veel sneller)
Snij de rode bieten in kleine dobbelsteentjes, voeg hierbij 2 eetlepels fijngesnipperde ui, een eetlepel honing, een eetlepel appelazijn en kruid wat bij met peper. Laat de rode bietjes minimum een half uur staan. Kook 1 kg aardappelen in de schil en pureer ze met de vetstof en een lepeltje bouillonpoeder.
Stoof of roerbak de gesnipperde spitskool en meng ze door de aardappelpuree met de in fijne ringetjes gesneden bosui. Vorm met het mengsel platte koekjes en wentel ze door bloem en bak ze in een hete koekenpan met een laag hete olie knapperig bruin. Serveer de koekjes onmiddellijk op wat veldsla met een schepje bietjes bovenop. (ook lekker zonder dat je er koekjes van maakt en het gaat veel sneller)