25 gr gierstmeel – 4 eieren – 45 gr honing – 450 ml rijstmelk – 600 tot 700 gr kersen of kleine pruimen of ander fruit
Verwarm de oven voor op 200°. Meng het gierstmeel, 1 ei en de honing tot een homogeen beslag zonder klonters. Voeg de andere eieren er één voor één aan toe. Voeg al roerend beetje bij beetje de sojamelk toe. Vet een gratineerschaal in. Leg daarin de gewassen kersen. Giet daar het beslag over en zet de schaal ongeveer 40 min. In de oven. Haal de clafoutis uit de oven als de korst goudbruin os en een mes droog uit het gebak komt.
Verwarm de oven voor op 200°. Meng het gierstmeel, 1 ei en de honing tot een homogeen beslag zonder klonters. Voeg de andere eieren er één voor één aan toe. Voeg al roerend beetje bij beetje de sojamelk toe. Vet een gratineerschaal in. Leg daarin de gewassen kersen. Giet daar het beslag over en zet de schaal ongeveer 40 min. In de oven. Haal de clafoutis uit de oven als de korst goudbruin os en een mes droog uit het gebak komt.