Natuurlijke voeding
De moderne voedingsindustrie heeft onze natuurlijke voedingsmiddelen verwerkt tot voedingsproducten. Deze voedingsproducten hebben niet alleen een industriële werking ondergaan, ze bevatten ook voedingsadditieven en worden vaak aangevuld met kunstmatige aromastoffen, vitaminen, mineralen of aminozuren.
Onderzoekers zijn het er roerend over eens dat verkeerde voeding, een onnatuurlijke levenswijze en een vervuild milieu aan de basis liggen van veel ellende.
Enkele basisprincipes van de natuurlijke voedingsleer:
Het zuur-base evenwicht
Een voedingspatroon met een overwicht aan baserijke voedingsmiddelen zorgt voor een betere vertering, een hoger rendement en afvalstoffen worden beter afgevoerd. De reinigende werking van voeding steunt op het zuur-base evenwicht.
De voedselcombinaties
Door rekening te houden met goede voedselcombinaties kan de spijsvertering vollediger verlopen en vraag ook veel minder energie.
Het thermodynamisch effect
Voeding levert warmte aan ons organisme. Alleen tijdens een constante warmte van 37° kunnen fysiologische functies optimaal verlopen. Water en warmte zijn van het grootste belang voor alle reacties binnen een cel.
De synergetische werking
Een voedingsmiddel is opgebouwd uit verschillende substanties. Deze substanties zijn met elkaar verbonden en vormen een biologische eenheid. De werking van een voedingsmiddel moet gezien worden vanuit het geheel. De ene stof ondersteunt de andere. Bijvoorbeeld suiker geeft energie. Maar geraffineerde suiker, ontdaan van alle vitaminen en mineralen, is schadelijk. Nemen we een volwaardige suiker als honing dan heeft het een grote voedingswaarde.
Mijn diploma heb ik gehaald aan de Europe Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg in 2008.
Onderzoekers zijn het er roerend over eens dat verkeerde voeding, een onnatuurlijke levenswijze en een vervuild milieu aan de basis liggen van veel ellende.
Enkele basisprincipes van de natuurlijke voedingsleer:
Het zuur-base evenwicht
Een voedingspatroon met een overwicht aan baserijke voedingsmiddelen zorgt voor een betere vertering, een hoger rendement en afvalstoffen worden beter afgevoerd. De reinigende werking van voeding steunt op het zuur-base evenwicht.
De voedselcombinaties
Door rekening te houden met goede voedselcombinaties kan de spijsvertering vollediger verlopen en vraag ook veel minder energie.
Het thermodynamisch effect
Voeding levert warmte aan ons organisme. Alleen tijdens een constante warmte van 37° kunnen fysiologische functies optimaal verlopen. Water en warmte zijn van het grootste belang voor alle reacties binnen een cel.
De synergetische werking
Een voedingsmiddel is opgebouwd uit verschillende substanties. Deze substanties zijn met elkaar verbonden en vormen een biologische eenheid. De werking van een voedingsmiddel moet gezien worden vanuit het geheel. De ene stof ondersteunt de andere. Bijvoorbeeld suiker geeft energie. Maar geraffineerde suiker, ontdaan van alle vitaminen en mineralen, is schadelijk. Nemen we een volwaardige suiker als honing dan heeft het een grote voedingswaarde.
Mijn diploma heb ik gehaald aan de Europe Academie voor Natuurlijke Gezondheidszorg in 2008.