Macrobiotiek
Michio Kushi is de grondlegger van de Makrobiotiek. Hij kwam tot het inzicht dat voeding de meest belangrijke oorzaak was van veel ziekten waaronder kanker. Hij begin toen aan anderen te leren hoe makrobiotische voeding, gebaseerd op voedzame volle granen, plaatselijk verbouwde verse groenten, eiwitrijke peulvruchten en zeewier, ziekte kan voorkomen en verjongend kan werken.
Vooral het gefermenteerd voedsel is een onderdeel van de macrobiotiek die mij aanspreekt. Het zuur regelt het evenwicht in de darm tussen de nuttige spijsversteringsbacteriën en de mogelijke schadelijke bacteriën. Voorbeelden van gefermenteerd voedsel is zuurkool, pickels, umeboshi, miso, shoyu, tamari, zuurdesem, tempeh, ...
Vooral het gefermenteerd voedsel is een onderdeel van de macrobiotiek die mij aanspreekt. Het zuur regelt het evenwicht in de darm tussen de nuttige spijsversteringsbacteriën en de mogelijke schadelijke bacteriën. Voorbeelden van gefermenteerd voedsel is zuurkool, pickels, umeboshi, miso, shoyu, tamari, zuurdesem, tempeh, ...